Закон и Ред

Съдът освободи от ареста Нико Тупарев, бил неправилно обвинен, нямало и доказателства

Софийският градски съд освободи от ареста Нико Тупарев, съобщи БНТ.

Той е пуснат на свобода без да му бъде наложена мярка за неотклонение.

Само длъжностно лице може да е автор на длъжностно престъпление, а Нико Тупарев не е такъв. Той е само съдружник във фирмата „Лайм“ ООД, но не е бил неин управител. Няма и доказателства сам да си е превел 1,4 млн. лева, както твърди прокуратурата, реши Софийският градски съд.

Тупарев е обвинен, че е присвоил 1,4 млн. лева от сметките на фирмата. Според прокуратурата си ги превел сам. Съдът обаче посочи, че няма такива доказателства.

Прокурорът по делото Димитър Франтишек каза, че нямало решение на Общото събрание за изплащане на дивиденти. Посочи и че Тупарев си открил сметките, по които получил парите, едва няколко дни преди това.

По-рано прокуратурата поиска постоянен арест за Тупарев.

Той беше задържан във връзка с разследване на измами и злоупотреба със средства в особено големи размери.

Според обвинението Тупарев е присвоил близо1,5 млн. лв. от търговско дружество, в което е бил съдружник.

„Обвиняемият е бил само съдружник в търговското дружество наред със свидетеля Александър Тошев. Тошев е управлявал дружеството. Следва да бъде посочено и обстоятелството, че на Тупарев не е било възлагано изпълнението на каквото и да било управление на имущества. От материалите по делото не е снето обстоятелство явяващо се съществено спрямо обвинението срещу Тупарев”, заяви съдията по делото, предаде bTV.

Защитата на Тупарев подчерта, че няма риск от негово укриване, поиска неговото освобождение и налагане на парична гаранция.

Related Articles

Back to top button