Закон и Ред

Калин Стоянов: Борис Бонев да вложи енергията си в решаването на проблемите на Столична община

Калин Стоянов

Фейсбук

Благодаря на Борис Бонев за будната позиция, но преди да отговоря на зададените от него въпроси, очаквам от Столична община да изпълнят определението на ВАС и разпореждането на отдел „Пътна полиция“ – СДВР.

 

Препоръчвам му вместо да навлиза в тематиката на други институции, да вложи усилия и енергия в решаването на множеството казуси на Столична община.

Припомняме, днес след проверка на движението около НДК Министерството на вътрешните работи (МВР) заяви, че настоява около новите велоалеи и паркоместа в центъра на София да бъде сложена „плътна ограда“.
Ако това не се случи, вътрешният министър Калин Стоянов заплаши Общината с глоба и сигнал до прокуратурата.

Общинският съветник от групата на „Спаси София“ и ПП-ДБ Борис Бонев обаче определи искането за такова „обезопасяване“ като „абсолютно малоумие“.

Той обвини Стоянов, че се меси в общинската политика и провежда „ПР акция“ в полза на ГЕРБ. Подобна позиция изказа и кметът на столицата Васил Терзиев.

В същото време продължават искания за оставката на Терзиев от страна на общинските съветници от ГЕРБ. Дотук се стигна, след като миналата седмица съдът спря промените на движението в София с аргумента, че са незаконни. Самите промени доведоха до масови протести.

От Столичната дирекция на вътрешните работи (СДВР) съобщиха, че на 24 юни са изпратили писмо до Общината, в което разпореждат да бъде изпълнено решението на съда за спиране на новата организация на движението. В писмото си от СДВР пишат, че Общината трябва да обезопаси засегнатите участъци в срок до 27 юни (четвъртък)

Днес по обяд Калин Стоянов направи проверка и установи, че Общината не е предприела въпросните действия. Той заплаши, че МВР може да наложи на Столичната Община санкция от 2000 до 7000 лв., както и да изпрати сигнал до прокуратурата за неизпълнение на съдебно решение..

Related Articles

Back to top button